Skip to content
Datum: 17 januari 2019

Zelfrijdende HagaShuttle voor patiënten en bezoekers

Als één van de eerste grote Nederlandse steden krijgt Den Haag medio 2019 een zelfrijdende Minibus. De zelfrijdende elektrische minibus met de naam HagaShuttle rijdt van ov-halte Leyweg naar de ingang van het HagaZiekenhuis. Bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis kunnen er gratis gebruik van maken. De HagaShuttle rijdt voorlopig vier jaar. Het HagaZiekenhuis heeft al een shuttle mét bestuurder die patiënten en bezoekers van de parkeerplaats naar de hoofdingang van het HagaZiekenhuis rijdt.

Een samenwerkingsverband van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM met Rebel en The Future Mobility Network gebruikt de opgedane ervaring voor het verder ontwikkelen en realiseren van ‘last mile’ oplossingen met zelfrijdende minibussen in Nederland.

Het HagaZiekenhuis is nauw betrokken bij dit initiatief omdat wij een goede bereikbaarheid belangrijk vinden. Directievoorzitter Carla van de Wiel is er enthousiast over. “We bieden onze patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn straks comfortabel vervoer tussen het ov-station en onze hoofdingang. Ze hoeven dan niet meer zo ver te lopen. De shuttle is een mooie stimulans om met het openbaar vervoer naar ons ziekenhuis te komen. Dat draagt bij aan een goede bereikbaarheid van ons ziekenhuis.”

Wil je voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?