Skip to content
Datum: 12 december 2018

MijnIBDcoach helpt patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa

MijnIBDcoach helpt patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa om de eigen gezondheidstoestand in de gaten te houden. De aangeboden informatie heeft daarbij als doel om zelfmanagement bij patiënten te stimuleren. Zelfmanagement zorgt voor meer betrokkenheid van de patiënt, wat uiteindelijk kan leiden tot betere behandelresultaten en lagere zorgkosten. Zo ondersteunt MijnIBDcoach niet alleen de patiënt, maar ook de zorgverlener.

Monitoren van patiënten
MijnIBDcoach is onderdeel van het SananetOnline platform. Het SananetOnline platform bestaat uit de SananetOnline monitor en een aantal online begeleidingsprogramma’s, waaronder MijnIBDcoach. De patiënt heeft toegang tot MijnIBDcoach, de zorgverlener heeft toegang tot de SananetOnline monitor. De monitor ondersteunt  bij het monitoren, het begeleiden en informeren van en het communiceren met patiënten. De SananetOnline monitor toont risicovlaggen als er risico’s bij de patiënt worden gesignaleerd. De patiënt met de hoogste of meeste risico’s staat bovenaan. Het signaleren van risico’s geeft de mogelijkheid om direct op deze risico’s in te spelen en (zo nodig) contact op te nemen met de patiënt.

Binnen het HagaZiekenhuis wordt onderzocht of wij ook de IBD Coach gaan introduceren; contactpersonen zijn Michael van der Voorn, MDL arts en Joris Uges, apotheker.

Bron: http://www.sananet.nl/mijn-ibd-coach.html

 

Wil je voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?