Skip to content
Datum: 25 juli 2019

Into D’mentia – Leer dementie te begrijpen

Into D’mentia heeft als missie om in de maatschappij meer begrip en inlevingsvermogen rondom dementie te creëren. Een zorgtaak kan immers kwalitatief beter worden ingevuld en worden opgebracht vanuit begrip en inlevingsvermogen.

In Nederland leven op dit moment 270.000 mensen met dementie, waarvan 70% thuis woont. Zorgen voor iemand met dementie is een belastende taak. Dit geldt voor mantelzorgers en voor zorgprofessionals. Into D’mentia geeft een levensecht inzicht in dementie en vergroot daarmee het begrip. Dit komt de dagelijkse zorg ten goede. Samen zorgen we voor een betere dementiezorg.

Trainingen
Into D’mentia ontwikkelt trainingen vanuit de overtuiging dat een beter begrip van het ziektebeeld van dementie, de relatie tussen de verzorgende en de persoon met dementie direct verbetert en verdiept.

De simulatietraining neemt je mee in de leefwereld van een persoon met dementie: als je zelf ervaart hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren. De psycho-educatie Dementie en Nu biedt ondersteuning aan mantelzorgers door het geven van informatie over dementie, maar vooral ook over de psychische en sociale gevolgen en hoe daarmee om te gaan. Het doel is om de draagkracht van mantelzorgers te vergroten.

Wij gaan in het HagaZiekenhuis in Q4 deze simulatietraining aanbieden aan een groep van 80 mensen, die vaak te maken hebben met (beginnende) dementerende mensen.

 

 

 

Wil je voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?