Skip to content
Datum: 21 november 2018

Herhaalmedicatie nu ook uit kluizenkast bij HagaApotheek op te halen

De HagaApotheek heeft er een extra service bij: de kluizenkast. Vanaf nu kunnen patiënten en medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week, geneesmiddelen (gekoeld en niet gekoeld) ophalen. Een nummertje trekken is niet meer nodig. Maarten Ploeger, beherend apotheker van de HagaApotheek, is blij met deze nieuwe service voor patiënten en Haga-medewerkers.

Wie kunnen hiervan gebruikmaken?

Medewerkers en patiënten met een herhaalrecept waar geen bijbetaling aan verbonden is, kunnen van de kluisjes gebruikmaken. Maarten Ploeger: “Een herhaalrecept heeft weinig toelichting meer nodig, want de patiënt kent de werking en het gebruik van deze medicijnen. Voorwaarde is wel dat je ingeschreven staat bij de HagaApotheek.”

Hoe werkt het systeem voor Haga-medewerkers?

Alle Haga-medewerkers kunnen vanaf nu van het systeem gebruikmaken. Op het herhaalrecept schrijf je je mobiele telefoonnummer en de woorden ‘ophalen kluis’. Vervolgens scan je het recept en mail je dit naar de HagaApotheek.

Binnen twee werkdagen krijg je een sms met een haalcode en kun je de medicijnen uit de kluis halen op een tijdstip dat jou schikt.

Hoe werkt het systeem voor patiënten?

Deze service start voorlopig voor patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL. Zij kunnen aan hun behandelend arts in het ziekenhuis aangeven dat zij hun medicijnen uit een kluis willen ophalen. De arts noteert het mobiele telefoonnummer en de woorden ‘ophalen kluis’ op het herhaalrecept en stuurt het door naar de HagaApotheek. Terwijl de apotheek de medicijnen in orde maakt, kan de patiënt wachten in de espressobar, in restaurant HagaPlaza of op een van de banken in de lichtstraat. De patiënt krijgt binnen een halfuur een sms met een haalcode om de medicijnen uit de kluis op te halen.

Het is de bedoeling de service in de toekomst uit te breiden naar meerdere afdelingen.

Op 19 november deed Eline van der Eijk van de afdeling Fertiliteit de openingshandeling. Door een haalcode in te voeren opende een kluis waarin dit keer een doosje chocolaatjes lag.

Handleiding

Zowel voor patiënten als voor medewerkers is een korte handleiding beschikbaar. Bekijk hier de handleiding voor medewerkers.